fbpx

Despre tinute de business

De multe ori vad cateva erori in tinuta unor persoane, cand merg la job, asa ca  mi-am propus sa va prezit cateva sfaturi de stil privind compunerea unei tinute de business.

Este foarte important sa priviti tinuta in ansamblu atunci cand o compuneti, astfel incat varianta finala sa fie una corecta din punct de vedere stilistic.
In continuare  creionam impreuna cateva aspect de care trebuie sa tineti cont atunci cand va compuneti o tinuta office :

1. In primul rand trebuie sa puneti accent pe tunsoarea si culoarea parului, aici ma refer la faptul ca trebuie sa va alegeti tunsoarea si culoarea potrivita fizionomiei voastre.

2. Al 2-lea aspect de care trebuie sa tineti cont sunt accesoriile – alegeti accesoriile potrivite atunci cand va compuneti o tinuta,  incercati sa le integrati in tinuta voastra , din punct de vedere chromatic.
De retinut este faptul ca , in cazul in care esti o persoana delicata ,  incearca sa eviti accesoriile masive, deoarece nu se armonizeaza cu stilul tau.
Referitor la genti, o persoana miniona, este de preferat sa nu aleaga o  geanta masiva , iar o persoana inalta, nu trebuie sa aleaga o geanta mica, tinem cont de proportii.

3. Tineti cont de locatia evenimentului si de momentul  zilei.
Daca mergeti dimineata la un eveniment, este bine sa nu folositi o tinuta all black. O puteti pastra pentru un eveniment de seara.
Recomandarea mea pentru voi este sa Incercati o vestimentatie care vi se potriveste din punct de vedere stilistic.

4. Alege un machiaj in functie de momentul zilei.
Clar dimineata nu vei avea smokie eye, la birou sau la evenimentul /prezentarea de la ora 1000.
Insa poti opta la birou, pentru un ruj in culoarea ta favorite.
Daca ai o pigmentatie calda poti opta pentru un ruj rosu, iar daca ai o pigmentatie rece poti allege un ruj roz mat.

5. Recomandarea mea in materie de achizitii vestimentare, este sa investesti in fiecare sezon , in cateva piese cheie, in functie de trend-uri.
Un costum office in culoarea potrivita, o culoare aleasa in functie de culoarea ochiilor, culoarea parului si culoarea pielii
Foarte putine companii mai impun astazi un cod vestimentar Business Clasic, acela in care acceptabile sunt culorile inchise.
Prin urmare poti sa iti alegi un pantalon intr-o croiala classic-moderna sau doar simpla (culottes), intr-o culoare deosebita, in functie de paleta ta cromatica.

6. O  salopeta minimalista, semi-eleganta , poate fi o varianta pentru o tinuta de birou. Prin alegerea unei salopete , iesim din teritoriul pieselor clasice si ne indreptam spre o abordare vestimentara mai relaxanta

7. Rochia office, cu o lungime pana aprope de genunchi si maneci, poate fi purtata intr-o zi normala la birou, dar si in cazul in care sustii o prezentare sau te intalnesti la pranz cu un client.

8. Camasa office- in general alegem o camasa alba, insa putem opta si pentru una colorata, in functie de cromatica tinutei , aici ma refer sa tinem cont de culoarea intregii tinute (pantalon, fusta, sacou).

Sper ca v-am convins sa renuntati la uniforma zilnica de birou…..
See you next time!

Photo source :Pinterest